Menü

14 Haziran 2014 Cumartesi

Tavada Pratik Pizza^^

 Malzemeler:

Hamur için;
1 adet yumurta
3 çorba kaşığı yoğurt
1,5 çorba kaşığı sıvı yağ
3 türk kahvesi fincanı un
Yarım pkt kabartma tozu
1 fiske tuz

Üzeri için;
Yarım çorba kaşığı az su ile ezilmiş salça
1 adet sivri biber
Rendelenmiş kaşar peyniri
Zeytin
Domates




Pratik pizzada standart pizza hamurunda olduğu gibi mayalanmasını beklememize gerek olmadığından önce üst malzemesini hazırlıyoruz. İlk adımda malzemeleri küçük küçük doğruyoruz.












İkinci adımda az yağlanmış tavada biberleri kızartıyoruz.





Daha sonra üzerine kalan malzemeleri ekliyoruz ve tavada çevire çevire soteliyoruz. Kaşar peynirini ise en son pizza pişmeye yakın koyacağız. Şimdi hamuru yapalım.













Hamur malzemelerini sırası farketmeksizin bir kabın içinde güzelce karıştırıyoruz. Kek hamurundan biraz daha katı bir hamur elde edeceğiz. Hamurumuz hazırsa hemen kullanabiliriz. Dediğim gibi standart hamur gibi mayalanmasını beklememize gerek yok. Hamuru tavaya güzelce yayıp üzerine salçayı sürüyoruz.




















Pişirmeden önceki son aşama olarak üzerine malzemeyi yayıp üzerine bir kapak kapatıyoruz ve 1 dk boyunca harlı ateşte, daha sonra 10 dk kısık ateşte kapak kapalı bir şekilde pişiriyoruz. Pişmeye yakın 2-3 dk öncesinde kaşar peynirini serpiştirip kapağı kapatıyoruz.
                                                Afiyet olsun..^^

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder