Menü

21 Ağustos 2014 Perşembe

Omurice (옴라이스) Tarifi, (Japon Pirinç Omleti,オムライス)

Annyong^^
Uzakdoğu mutfağından bombastik bir tarifle geldim~ Aslen Japon mutfağına ait olan Omurice, sık sık kore dizilerinde özellikle "Rooftop Prince"de karşımıza çıkarak Kore'de de bir hayli yaygın olduğunu gösteriyor. 

Orjinal omurice'da tavuk parçaları ve mantar da var ama benim vereceğim tarifde bu malzemeler yok sadece kırmızı biber ve yeşil biber var. Dilerseniz siz tavuk ve mantar eklersiniz.

Gelelim tarife^^



(1 porsiyon için)
Malzemeler:

1 kırmızı biber
2 yeşil biber
3 yumurta 
1/4 çay bardağı süt
1/2 su bardağı pirinç
Ketçap(en son üzerinin süslenmesi için)



Hazırlanışı:
Pirinç yıkanır ve (1'e 2 ölçüsüyle) suda haşlanarak pişirilir. Kesinlikle yağ ve tuz kullanılmaz. Pirinçler bir kaba aktarılır ve kenarda bekletilir.



İç malzemesinin hazırlanması için biberler ince ince kesilir.




Kesilen biberler az yağda kızartılmak üzere tavaya alınır. Üzerine pul biber ve karabiber eklenir. Tuz kesinlikle eklemeyin.




Kenara ayırdığımız pilavı da biberler biraz kızarınca üzerine ekleyin ve biraz da pirinçle beraber kızartın. İç malzememiz hazır. Şimdi karışımı kenara koyun ve yumurtayı hazırlayalım.


Üç yumurtayı bir kaseye kırın ve üzerine çeyrek çay bardağı süt ekleyin. Biraz tuz ekleyin ve çırpın. Yumurtanın berrak bir görünüm alması için pirinç süzgecinden geçirin. Daha sonra az yağda pişirmek üzere tavaya dökün.

Krepe benzer bir görünümü olacak^^

Yumurta biraz pişince iç malzemesini koyun ve kenarlardan kapatın. Daha sonra ocağın altını kapatıp tavanın üzerine servis yapacağınız tabağı kapatıp tavayı ters çevirin ve omurice'nızı tabağa alın. 


Sonuç buna benzer görünecektir^^ Ketçapla üzerini süslemek size kalmış(: Ben JYJ'den biasımı ve bu yemeği ilk gördüğüm Rooftop Prince dizisinin prensinin adını yazdım üzerine(: Park Yoochun<3 (Korece adı omurice'ın üzerindeki gibidir:D)

İçi de şu şekilde görünmekte(:

Bon Appetit~

13 yorum:

  1. Ya ben buna yorum yapmayı unutuyorum :)
    Ben de denedim çok güzel oldu ama ne yazık ki senin göruntunu elde edemedim :)
    Yeni tariflere açığım :)
    Dart ödülünü almadın mı hala?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de her zaman aynı görüntüyü yakalayamıyorum ama tadı muhteşem(:
      Yeni tariflerle pek yakında geleceğim inşallah^^
      Dart ödülümü aldııım hatta dağıttım bile(: Çok teşekkürler canım benim^^

      Sil
  2. Tarifinize bakarak yaptım ve çok güzel oldu teşekkürler.. ;)

    YanıtlaSil
  3. Bu tarifi bende denemek istiyorum. Fakat biber sevmeyen biri olarak biber yerine başka ne koyabilirim?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biber kullanmak şart değil istersen bir kaç parça tavuk da kullanabilirsin, istersen de sade yaparsın. Tamamen sana kalmış^^

      Sil
  4. Tarif için teşekkürler. Fakat biber sevmeyen biri olarak biber yerine ne koymayalım??

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biber kullanmak şart değil istersen bir kaç parça tavuk da kullanabilirsin, istersen de sade yaparsın. Tamamen sana kalmış^^

      Sil
  5. Ben bunu dolmadan artan içle yapsam nasıl olur

    YanıtlaSil
  6. Bem bunu dolmadan artan içle yapsam nasıl olur

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bilemiyorum istersen dene ve benimle paylaş. Ben de merak ettim şimdi(:
      busrak3skin@gmail.com adresimden yaptığını bana iletebilirsin^^

      Sil
  7. canım bunu şu şekilde de yapabilirisn yumurta hariç diğer malzemeleri bir kaseye koy ters çevir kümpet şeklinin üzerine yumurtayı kapla öyle daha pratik olur senin vermiş olduğun tarifte yumurta parçalanabilir ama hemen deniycem tarifini teşekkürler

    YanıtlaSil
  8. 1/2 su bardağı ne kadar oluyor? Cahilliğim diz boyu

    YanıtlaSil