Menü

14 Aralık 2014 Pazar

Aburcuburcu #9 (Suvla Blush Karasakız 2012 Pembe Şarap)


Bugün menüde Suvla 2012 serisinden Blush Karasakız Rose Wine var. İlk defa pembe şarap denedim^^

Ben bu şarabı Kipa'da buldum. 16-20tl arası
çok cüzi bir fiyatı vardı. Gel gelelim şarap hakkındaki bilgi yazısı ve benim düşüncelerime;

Suvla adını, Gelibolu Yarımadasın'nın kuzey Ege sahilindeki bir koydan alıyor. Yarımadanın güçlü teruarında yetişen, iyotlu deniz havasını soluyan yöreye özgü yerli Karasakız üzümleri, bağbozumunun hemen ardından soğuk hava odalarında bekletilir ve salkımlar halinde, oksijenle teması kesilmiş kapalı sistemde sıkılarak beyaz üzüm gibi işlenir. Parlak somon rengindeki Suvla Blush Karasakız 2012, burunda frenk üzümü, kiraz,kuru kekik, baharat ve füme notalarının giderek artan yapısıyla zarif ve kompleks bir aroma sunar. Damakta, iyi dengelenmiş taze yaz meyveleri ile canlı otların lezzetli ipuçları gizlidir. Zeytinyağlı sebzeli başlangıçlar, semizotu salatası, peynir çeşitleri, meyve salatası ve meyveli kuplar ile uyumu mükemmeldir. Aperatif olarak da tavsiye edilir.
Alkol oranı: 13,5


Ben şarabı armut, elma ve meyveli jelibonlarla yaptığım meyve salatasıyla tükettim. En çok da armutun tadıyla yakıştırdım. Bilgi yazısında peynirle de tüketilebileceği yazıyor fakat bence peynir için uygun değil. Meyvelerle daha iyi anlaşan bir şarap bu. Eğer peynir, baharatlı et gibi yiyeceklerle tüketebileceğim bir şarap arıyorum derseniz hiç kuşkusuz önereceğim bir şarap var. Yazısı için buraya chunchun(:

Tekrar suvlaya dönecek olursak yıllandırmaya pek uygn bir şarap değil. 1-3 yıl içinde tüketilmesi gerekiyor. 

Bir de Masters of Wine 2013 sonuçlarına göre; 
SUVLA BLUSH KARASAKIZ 2012- 89 puan alarak kategorisinde ikinci olmuş.


Neyse şarabı bir de biz puanlayalım^^

Bence so so, o yüzden sana puanım 9 üzerinden 7 kanka^^


1 yorum: