Menü

1 Mayıs 2015 Cuma

Aburcuburcu #12 Kayra Leona Shiraz+Öküzgözü

Mis gibi bir aburcuburcu tag'inden merhaba^^

Ben şaraptan anlamam anlayana da mani olmam ama arada sırada alıp içerim diyen, fakat tadından bir parça haberim olsa iyi olur diyenleri buraya alayım.
Efendim, bendeniz de sizler gibiyim. +1 farkla^^ Ben denediklerimi beğendiğim beğenmediğim tüm yönleriyle buradan size sunuyorum.


Gelelim şarabın özelliklerine; 
Adından da anlaşıldığı üzere Anadolu'nun yerli üzümü Öküzgözü ve uluslararası bir üzüm çeşidi olan Shiraz'ın aynı gövdede birleştirilmesiyle
ortaya çıkarılmış bir şarap. Rengi koyu bir yakut gibi, marsala rengi de diyebiliriz. Alkol derecesi ise 13.




İşte benim yorumum:
Rengine tutuldum. Benim sevdiğim renkler paletinden olduğu için^^ Tadına gelince; daha önce sadece shiraz içmiştim ve çooooook beğenmiştim. Onun yazısı için buraya chunchun(: Aslında sadece Öküzgözü denemek istiyordum fakat iki üzüm çeşidinin birleşimini denemek daha ilginç geldi. Biraz da bildiğim bir tat olsun istedim. Kış aylarında oda sıcaklığında(tahminen 19-20 derece), yazın belki bir parça buz dolabında serinletilerek yani biraz serin tüketilmesi gerektiğini düşünüyorum. Ki ben serin tükettim^^ Ayrıca ben hiç bir şarabı kadehe alır almaz içmeye çalışmıyorum. Şarabın dinlenmesi için, gerçek kokusunu ve tadını alabilmek için en az 15 dakika bekliyorum. Bu da böyle bir dipnot olsun belki siz de bu şekilde denemek istersiniz^^ Bu arada şarabı Kipa'da 25-30 tl arası bir fiyata bulmuştum, tam hatırlayamadığım için üzgünüm :( 

Yukarıdaki fotoğrafta da gördüğünüz üzere meyve, kuruyemiş ve peynirli cips eşliğinde tüketiyorum şarabı. Bir dipnot daha da şu olsun; Şarabın tadına varmak için önce şaraptan bir yudum alın. İşte bu şarabın gerçek tadıdır. Eğer başka ürünleri önceden yerseniz ağzınızda yediklerinizin aroması kalacağından belki de çok güzel bulacağınız bir şarabı beğenmeyebilirsiniz. Ve alkol oranı 13 derece olduğundan hızlıca tüketilirse kolayca etki edebiliyor. Amman dikkat! Keyfini çıkara çıkara tüketelim^^
Ben şarapla yemek yemeyi daha önce denemedim. Genelde yanına küçük atıştırmalıklar koyarak akşamları yemek sonrası keyfimi yapıyorum. Bu yüzden bir şarapta aradığım en önemli özellik peynirli doritos'uma eşlik etmesi^^ Bu şarap kırmızı etli yemeklerle tavsiye ediliyor. Yani siz onu da deneyebilirsiniz.
Şarapta aradığım ikinci bir özellik ise içimi yumuşak olması. İşte bunda da başarılı buldum^^ 



Yaniiiiii~
Sana puanım 9 kanka^^ Çünkü en az Shiraz kadar başarılı buldum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder